Njuter av semestern!

Som avslut på denna trevliga dag började vi med att grilla till middag, njuter av sommaren och hoppas på att den vara länge! Efter middagen var det återigen dags för bad vid Långudden, efter önskan av Felix. Denna gång tog vi med oss fiskespö. Det blev bad kombinerat med fiske. Fiskelyckan denna gång var god, för god enligt Anders. Hann inte kasta ut innan fisken napade igen. I vanliga fall tycker jag inte om att kroka loss fisk men gör det då jag måste. Men idag kunde jag inte alls pga min kära tumme och Anders fick inte göra något annat, stackaren ;)
 

Långudden

Som jag nämnde i förra inlägget har min son blivit en delfin. Knappt hade vi kommit hem från Björnberget när han säger att han vill bada mer. Denna gången valde vi Långudden som ligger nästgårds, ca 250-300 meter. Blir säkert mer bad idag, kanske ett kvällsbad?
 

Björnberget

När jag, Felix och Anders kom till Tomta idag bestämde vi oss för att cykla till Björnberget. Det ligger inte långt från huset och med cykel är man där på ett nafs. Jag provade fiskelyckan men den var inte god. Sedan vi var i Turkiet har Felix förvandlats till en delfin, vill bada hela tiden och överallt! Vid Björnberget kan man både välja att bada från en strand eller från klipporna, härligt vilket som!
 

I ♡ HBG

Sista heldagen (söndags) i Skåne bestämde jag och barnen att vi skulle åka till Helsingborg. Vi åkte ner till hamnen och parkerade bilen...
...och gick till Gröningen där barnen åt sin inköpta lunch. 
På alla soptunnor längst strandpromenaden står detta. Felix säger varje gång vi är där nere vid havet -"Vem älskar inte Helsingborg, jag gör det (och så kastar han sitt  skräp)" Vem älskar inte Helsingborg undrar jag?
Denna dag valde vi att prova Tropical beach, där har aldrig barnen varit förut. Men de var inte imponerade. Botten var enligt Felix fulla med stenar med massa grönt på, men sen var det bättre ju längre ut man kom. Denna stranden har aldrig varit någon favorit inte ens då den låg skyddad av muren.
 
Kvällen avslutade jag med att träffa en gymnasiekompis, Cecilia Andersson ( Bengtsson). Det var som igår tyckte båda två, fast det var några år sedan. Kul när det är så!
Fotspåren försvinner snabbt, men inte ens minnen. Tack för denna gång Skåne, ses snart igen!

Halmstad

I onsdags var jag med en del av familjen (= barnen, mamma, pappa, Mikael, Jonas, Lotta, Elliot och Lilly) på Halmstads äventyrsland. Det var lång kö in och massor av folk, inte konstigt då många ville svalka sig i värmen.
Dagen började bra med massa lek i vattenlandet, god mat och en del karuseller. För min del slutade dagen på ett tråkigt vis då jag gjorde illa fingret och hamnade på Halmstads sjukhus. Barnen kunde vara kvar på äventyrslandet, skickar ett speciellt tack till Jonas och Lotta som försökte förgylla deras dag trots att de emellanåt var lite nere. Hur gjorde jag då illa fingret? Slog fingret i ratten på en radiobil så nageln ställde sig upp som ett dasslock. Ortopeden fick operera bort det som fanns kvar (finns nu bara en liten bit kvar som kommer gå bort själv). Nageln var av långt in under nagelbandet samt att tummlederna fick en ordentlig kyss. Har vi skrivandets stund behövt söka läkarhjälp två gånger därefter för omläggning. Aj! Längtar tills allt är bra igen, kommer dock ta 6-8 månader innan nageln är ute igen. Men vill ha bort smärtan nu!
 

Farhult

Idag har vi tillbringat dagen på stranden i Farhult. Inget badande för mig, men jag hade trevligt sällskap som förgyllde dagen ändå! Felix var bla flera gånger ute och simmade med morbror Mikael, något som var väldigt uppskattat från Felix sida! Med på stranden var även Julia, pappa, mamma, Jonas, Lotta, Elliot och Lilly. En riktig familjedag!
Här nedan är några bilder från dagen...
 

Korvgrillning

Igår hade vi liten enkel grillning med korv och bröd hemma hos mamma och pappa. Tanken var egentligen att vi skulle grillat i går när vi var på Halmstads äventyrsland, men annat kom mellan ;)
Jonas var kvällens grillmästare.
Min söta brorsdotter, Lilly "vandrade" snällt från knä till knä.

Legoälskaren!

På Leklust (leksaksaffär i Hbg) igår fann Felix denna "vän"!

Fria bad, Helsingborg

Igår var jag och Felix på Fria bad, glass och lite lätt svalka hann vi med innan vi promenerade tillbaks längst strandpromenaden.
Härligt med sol och sommarvärme, tyvärr kan jag inte njuta fullt ut pga skadan i fingret! :(

Kärt återseende

Igår hade jag en mysig dag/kväll tillsammans med mina förra arbetskamrater Eva Elgbro och Carina Blomqvist. Vi har inte träffats på över ett år, men det kändes som att det var förra veckan. Visst är det häftigt när det är så med vissa människor! :)
Vi får göra om det snart igen tjejer, tack för igår!
 

och ännu mer...

Njuter i skuggan av parasollen med Julia då en fisk kallad Felix kommer simmande ;)
Inget för mig...men smile!
Gullungen min!
Min lilla unga gubbe blev uppvaktad av fyra turkar på sin födelsedag, de kom och sjöng och överlämnade denna gåva. Visst är det underbart att fylla 30 år! ;)
Det är j-ligt skönt att svalka sig!!!
 

Mera mys

Likheter?
Försök att flyta utan att använda/röra en kroppsdel, jag kunde det utan problem hur länge som jag önskade (de sa till sitt försvar att jag hade flytkuddar, rumpan)
En av alla vackra fontäner
Vem älskar inte munkar?

Seven Seas

Hotellet som vi bodde på i Turkiet låg precis öster om Side, en timmes bussresa från Antalyas flygplats. Vi åkte med Fritidsresor och detta hotell var ett Blue Village (familjehotell).
 
Seven Seas var ett väldigt stort och fräscht hotellområde, det fanns mycket att göra både för stora och små. Området hade två stora pooler, den ena var som en "strand" 0-1,55 m. Den andra en pool med bar och möjlighet till vis sportaktivitet (basket, vollyboll m.m.). Ingen av poolerna kändes liten eller trång. Utöver detta fanns det två barnpooler (vilka vi inte utnyttjade).
 
Hotellet hade det mesta för de flesta, varje kväll var det underhållning, olika tider beroende på tycke och smak.
Förutom sol och bad erbjöd hotellet olika sport aktiviteter såsom tennis, gym och olika vattensporter (till havs), vilka vi inte utnyttjade.
 
Vi var väldigt nöjda med hotellet och vad det hade att erbjuda!
Felix vid den stora poolen
"Strandpoolen" by night
Entrén till hotellet (båda ovanstående)
Självklart finns Skalman på plats då man är på Blue Village!
Stor kille men små och stora palmer!

Äntligen framme i Turkiet!

Yes! Äntligen är vi framme i Turkiet på vårt hotell, Seven Seas. Under några av de kommande inläggen kommer jag berätta om vår varma, mysiga familjesemester.
 

Resan till Turkiet

Uppkopplingen vid hotellet var inte den bästa (gick i snigelfart), lägger därför upp inläggen från resan nu när jag är hemma. Brukar ju heta "bättre sent än aldrig", blir ju inte så kul med en massa inlägg utan bilder :)
Efter att knappt inte ha sovit på hela natten till den 8:e juli (avresedagen) kom Roine, min svärfar och hämtade oss klockan 03.30. Knappt en timme senare var vi vid Arlanda. Spända inför vad som skulle ske!
Incheckningen och säkerhetskontrollen gick smidigt och strax var vi inne i en värld som aldrig sover (avgångar dygnet runt).
Efter en snabb check på avgångstavlan såg vi att det inte stod vilken gate vi skulle gå till. Hmm! Vi började leta efter en servicedisk. Väl framme vid den plingade det till i min telefon. I meddelandet stod det att det var tekniskt fel på planet och ny information skulle lämnas ut kl. 11.00 och att man skulle gå till gate F65 där matcheckar delades ut. Kruxet var att man var tvungen att passera passkontrollen för att komma dit och då skulle man vara fast där, kul! 
Ca 11.15 kom en man ut och sa att en reserv del hade flugits från London och höll på att installeras, mer information om tider och så hade han inte :(
Runt kl. 13.00 kom mannen ut igen och sa att planet var fixat... Jippie!!! ...MEN stod fast inne på hangaren. Snillena hade börjat med underhållsarbete av portarna med planet innanför!!!
Vi fick under våran väntan 8x160 kr i matkuponger eftersom det rörde sig om så många timmars försening.
Strax efter fick vi dock en tid för beräknad avgång, klockan 15.00!
När denna text dök upp på tavlan kändes det som att äntligen skulle förhoppningsvis Turkietresan bli av!
Vi hade då (innan boarding) fått besked att om planet var 8 timmar sent, efter beräknad landning skulle vi få tillbaks 1/7 av priset för vår resa. Gissa om piloten gasade!
Äntligen lyfte vi från Arlanda...
...och var på väg till Turkiet!
Under resan ner kunde man roa sig med att titta på film eller...
...bara titta ut och drömma sig bort!
8 h och 8 minuter sena blev vi, jag var tvungen att fota ankomsttavlan för att ha som ev. bevis på vår sena landning/ankomst.
Mina trötta killar i bussen som skulle ta oss till vårt hotell, Seven Seas i Side. Väl framme på hotellet hade de dukat upp med mackor till oss då de visste att vi var sena och trötta. Dagen efter började dock semestern på allvar, så skönt! Vi började med att gå ut på balkongen och titta på utsikten, hade inte sett något kvällen innan då det var för mörkt då vi kom.
Två dagar senare fick jag detta meddeladet på min telefon. Alltid skönt att få lite plåster på såren, vi missade trots allt en "hel" dag! :)

Endast 5:-

När vi var på Ikea Uppsala igår kunde Felix inte låta bli att äta glass. Man får mycket för endast 5 kronor. ;)

Naglar och Lira, men man kan inte få allt!

Idag har jag varit och fått naglarna fixade. Denna gången blev det klassisk stilren vit fransk manikyr.
Därefter var tanken att jag skulle växla in lite pengar till semestern, Lira (Turkiets valuta). Men ack nej, ingen bank i Norrtälje hade denna valuta utan jag blev hänvisad till Stockholm och Forex. Inte är väl detta en ovanlig valuta, många svenskar åker ju dit?! Men, men jag tänker då inte åka till Stockholm eller Uppsala för att växla (har varit på dessa ställen tidigare i veckan), det får bli Arlanda på avresedagen. Där finns det Lira! 

RSS 2.0