Svamp

Höst...
...oh! Mina första kantareller för i år!
Här är den första lilla stackaren.. o god va han!

Julia 14 år!

Idag var det 14 år sedan Julia föddes! Tänk att hon blir en "fjortis"! Tiden springer verklig iväg, en annan är inte en dag äldre än 25.
 
Dagen för henne började inte då bra dock, 38,1 visade febertermometern. Därför har jag lovat att inte lägga ut henne på bloggen idag.
God One Direction tårta till ett stort One Direction fan! 
Som vanligt när det är någons födelsedag i familjen (oavsett art) eller annan högtid bjuds katterna på tonfisk "tårta". Tallriken är renslickad varje gång de går därifrån, mums! 
 
Stort Grattis på dig älskade dotter! ♡

Vi vill in!

När jag stog och gjorde middag kände jag mig iaktagen... På fönsterbläcket satt Zigge och Gizmo och stirrade, "se oss, vi vill in!" Förstår dem, vem vill vara ute när det är "piss" väder!

Lilly's dop

I lördags döptes sötaste lilla Lilly. Hon är min lillebror Jonas och hans frus Lottas dotter.
Lilly fick det vackra namnet, Lilly Elisabeth Antonia.
Jag måste bara säga; Fint dop, Duktig dotter, Välplanerat, God mat, Trevligt sällskap!
Ser framemot nr 3!   ;)

Snabbis på Ullared

På väg ner till Skåne och Lilly's dop i helgen bestämde vi oss för att åka in om Ullared. Det blev en snabbis på tre timmar, rekord för min del!
Precis utan för Ullared möttes vi av denna regnbåge. Det sägs att det finns en skatt vid regnbågens slut, kanske i detta fall fynd på Ullared?!
De två ovanstående bilderna är Gekås, Ullared i Legoformat. Denna finns att beskåda vid restaurangen. 
Felix träffade "coola" Morgan!
Väl framme i Skåne byggde Felix Technic lego, en av många fyndgrejor från shoppingen. Enligt hans åsikt inte lika lätt som vanligt lego, men det var så som det var tänkt!

Igen...

Jag började min första dagen idag på arbetet efter semestern/sjukskrivningen. Det gick mot förmodan väldigt lätt att gå upp, började 6.00. Tröttheten brukar komma efter några dagar... När det gäller min tumme var det inte så lätt att arbeta, vänsterhänt som man är. Vill prova och se hur det går, hade dock både ont och var svullen efter arbetsdagens slut. Arbetar bara imorgon också innan det blir helg igen = vila. Vi får väl se hur det går, annars får jag som läkaren sa återkomma till honom. :(
När var på arbetet ringde...
...Felix. Han hade tappat en tand, igen! (senast var i söndags)

Sims

Då Julias gamla dator för några veckor sedan blev "utdömd" har hon längtat efter att få spela Sims igen. Så igår fick hon så en ny dator så hon kan göra detta och mycket annat kul. Läxorna gör hon på en annan dator, alla i skolan (högstadiet) har en egen skoldator (får dock inte ladda ner massa på den). Innan hon fick ha den för sig själv testade vi lite effekter, därav att det brinner i Felix huvud.

Nattligt besök?

Undra om vi får besök i natt? Av vem då? Tandfen!
Det har gått åt många guldpengar i detta hus genom åren och nu var det dax igen, Felix tappade sin kindtand under middagen idag! Hans reaktion var; Oj, jag tappade min tand (gav mig den och fortsatte äta). Det senaste året har han tappat många så han är ganska van och denna gång kom inget blod heller. :)

Äventyrsgolf...

Den vanliga minigolfen i nere i marinan, Grisslehamn byggdes tidigare i år om till äventyrsgolf. Felix och jag bestämde att det är "nu eller aldrig"!
Vem vann? Felix!
Efter golfen satt vi oss ner i marinan och åt glass. Det är forfarande väldigt varmt (26ºc), så glass var ett "måste"!
Jag var väldigt orolig då vi skulle släppa ut Zigge utan koppel för första gången här ute på Tomta. Anders fick göra det när vi var och spela golf. Men vilken dukig kille (alltså Zigge)!
Kvällsbad! Då Felix har simhud mellan tår och fingrar var det dax för honom att prova att bada med en flytväst. Inte bara ha på och sprattla med som han gjorde när han var yngre utan träna och se hur det är om det någon gång skulle behövas. Man kan som förälder aldrig vara nog försiktig!
En vacker solnegång kan man ibland råka lägga in två gånget. Men vad gör det, njuter av sommaren så länge den varar...!

Fika mys!

Idag åkte jag och Felix och hälsade på min arbetskamrat Sofie Morger och hennes barn Hanna och Walter. Deras hus ligger väldigt fint nere vid vattnet vid Hysingsviks brygga.
Utövet trevligt sällskap bjöds på god fika, äppelpaj och kakor. Medan vi vuxna satt och pratade roade sig Felix med allt möjligt bla. hoppa studsmatta och bada i deras bubbelpool. Gissa vad han sa?! -"Jag vill också ha en bubbelpool!" Oväntat? Nejdå!
 

Carpe diem

Jag och Felix åkte själv ut till stugan idag, en dag som vi tänkte skulle gå i solen, värmen och njutningens tecken. Kort sammanfattat en riktig "slappedag"!
Dagen började med att vi åkte till stugan och lämnade av lite grejor samt att fixa lunch att ha med oss på kommande tripp. Vi åkte först till en strand som ligger precis utanför Grisslehamn (kustsidan), Kvarnstrand.
För er som undrar, vi håller på att utforska närmiljön runt stugan och spanar just nu efter bra stränder (vilka det finns många av). Vilken sommar och vilken värme vi har bjudits på i år!
På väg till Albert Engströms ateljé och intilliggande strand hittade vi denna kanon (inloppet till Grisslehamns hamn). Och vem ville inte bli fotad på den om inte min älskade Felix...
...som också fastnade på foto utanför ateljén.
Denna strand som ligger bredvid Albert Engströms ateljé var väldigt fin, inskuren mellan klipporna. Felix står i vattenbrynet på väg ut att bada i vågorna.
När vi var där och badade så kom Ekeröfärjan. -"Fota mig!"
Väl tillbaka i stugan tog Felix sig en paus i hängmattan och läste gamla Kalle Anka tidningar som han lånat av mormor och morfar.
Vi åt middag på en restaurang i Grisslehamn och till maten beställde vi cola. Colan var i glasflaska och Felix utbröt -"Oh! Det är ju sådana dom hade på 1900-talet och nu får man dom på restaurang...!" Lät som om 1900-talet var länge sedan och att en annan var jätte gammal!
En del av min efterrätt, nyplockade hallon och smultron utanför husknuten. I like!  :D
Avslutningsvis vill jag bara säga Carpe diem!

Hamnkalaset

I dagarna två har det varit hamnkalas i Norrtälje. Denna gick i barnens tecken men fanns även saker för vuxna. Det var första gången kommunen anordnade detta kalas. Vad jag förstått har det blivit väldigt lyckat, enligt egen utsago och andras.
Det var ett världsrekordförsök under lördagen - baka den största chokladbollen. Förra rekordet var 507 kg och detta blev slaget! Nytt rekord är 1 ton 95 kg och 7 hg! När rekordet var registrerat gjorde de mindre varianter och den smakade mums!
Jag har aldrig gjort det men Felix har, badat i hamnbassängen! Är det hamnkalas så är det... :)
Sammanfattningsvis vill jag säga att det var ett trevligt kalas, hoppas på en repris nästa år!

RSS 2.0