Covent Garden

Marknaden i Covent Garden var ett av dagens alla stopp, där fanns mycket att se och shoppa för den som hade lust, själv nöjde vi oss till att bara se.
Vi har haft två dagar med kanon väder men i dag var det typiskt England väder, men det stoppar inte oss...!
 
 

The Shard

Idag blev det ett besök på The Shard. Inget för höjdrädda då detta är Europas högsta färdigbyggda byggnad (två kommer vara högre då de är färdiga). Men vilken upplevelse! Tyvärr var det dimmigt då vi kom men lättade allteftersom vi var där.
Byggnaden är 310 meter och som högst kunde man komma till våning 72, 244 meter upp. Där var vi och såg London genom balkongdäckets panoramafönster, nedan för visade staden sig i miniatyr. Kort sagt häftigt!

Ben och hans vänner!

Big Ben och Westminister Abbey i bakgrunden.
London eye.
House of Parliament och Big Ben skådat från Westminister Bridge.
 
Denna gång, min första gång i London är jag en typisk turist. Det kanske ni kan se av bilderna att döma.

Sea Life

Förutom så mycket annat passade jag och Julia också på att besöka Sea Life, London Aquarium. Väldigt fint ställe med alla möjliga vattenlevande arter, allt från stora hajar, sköldpaddor till små sjöhästar.
Ett tips är om man vill/ska besöka dessa ställen som vi hitintills gjort är att förboka hemifrån, mycket billigare samt att man slipper de värsta köerna.
Fler bilder finns men de ligger på vanliga kamera tyvärr och jag har ingen dator med mig  :(

Nando's

Nandos har jag hört mycket om, därför var det en självklarhet att testa när jag var i London. Jag kan bara säga att jag inte gick därifrån besviken!
 

Madame Tussauds

På Madame Tussauds träffade vi en massa känt folk. Vissa väldigt lika sitt riktiga jag! Turen där avslutades med en film, Super Heroes. Denna var i 4D vilket var både en ny och häftig upplevelse.

London

Första dagen i London börjar närma sig sitt slut. Jag och min dotter Julia är helt slut. Nu ska vi vila för att imorgon starta dagen med att besöka Madame Tussauds och därefter fler ställen, men dessa berättar jag om nästa gång som jag skriver.
Dagen började med avfärd från Norrtälje kl. 5 i morse för avfärd till Arlanda och därifrån till Heathrow i London.
London under inflygningen.
Promenad i höstvackra Hyde Park.
Vacker staty och kyrka i närheten av var vi bor, Lancaster gate.
Många vänder med the underground har det blivit idag, både kors och tvärs...
...bla till King cross och Harry Potter butiken.
Självklart hann vi med en vända på Primark också.
Kvällen avslutades med sen middag på Pizza Hut.
 
Godnatt, nu kryper vi ner i sängarna, nöjda och belåtna! :)

Smile!

 

Arbete finns alltid...

Oj, när jag skulle skriva nästa inlägg upptäckte jag att förgående inlägg inte hade publiceras men det gör jag nu, vill tillägga att det är två helger sedan.
Tyvärr har det fallit tre stora träd i närområdet, som om vi inte hade ved innan :) Pojken min ville prova hjälmen, blivande röjare?
Behövs väl snopp o snippa för att säkra återväxten, eller?!
Det är höst men glädje är ändå att finna sommaren, i detta fall i sommarblomster.
Ryker i mängder gör det då man eldar färska granrusker...
Det blev en skörd på lördagen men efter andra turen på söndagen, blev det så mycket mer svamp (kantareller)! (Bilden är lördagens svamp) Så gott, hösten är allt lite bra.
Ohh... glöm inte min o Felix nya lilla vän, Paddington.

Biljetter

I förmiddags kl. 10.00 släpptes biljetterna till Idol finalen i Globen den 5:e december. Innan lunch var samtliga biljetter slutsålda. Men jag lyckades få tag på biljetter...
...till Julias stora glädje då One Direction är gästartister denna kväll. Vad gör man inte för sina barn?!

Höstmarknad

Julia och jag var idag nere i hamnen då det var dax för den årliga höstmarknaden. Munkar, sockervadd och godis blev dagens inköp. Mycket folk var på marknaden då vädret visade sig från sin bättre sida.

RSS 2.0