Carpe diem

Jag och Felix åkte själv ut till stugan idag, en dag som vi tänkte skulle gå i solen, värmen och njutningens tecken. Kort sammanfattat en riktig "slappedag"!
Dagen började med att vi åkte till stugan och lämnade av lite grejor samt att fixa lunch att ha med oss på kommande tripp. Vi åkte först till en strand som ligger precis utanför Grisslehamn (kustsidan), Kvarnstrand.
För er som undrar, vi håller på att utforska närmiljön runt stugan och spanar just nu efter bra stränder (vilka det finns många av). Vilken sommar och vilken värme vi har bjudits på i år!
På väg till Albert Engströms ateljé och intilliggande strand hittade vi denna kanon (inloppet till Grisslehamns hamn). Och vem ville inte bli fotad på den om inte min älskade Felix...
...som också fastnade på foto utanför ateljén.
Denna strand som ligger bredvid Albert Engströms ateljé var väldigt fin, inskuren mellan klipporna. Felix står i vattenbrynet på väg ut att bada i vågorna.
När vi var där och badade så kom Ekeröfärjan. -"Fota mig!"
Väl tillbaka i stugan tog Felix sig en paus i hängmattan och läste gamla Kalle Anka tidningar som han lånat av mormor och morfar.
Vi åt middag på en restaurang i Grisslehamn och till maten beställde vi cola. Colan var i glasflaska och Felix utbröt -"Oh! Det är ju sådana dom hade på 1900-talet och nu får man dom på restaurang...!" Lät som om 1900-talet var länge sedan och att en annan var jätte gammal!
En del av min efterrätt, nyplockade hallon och smultron utanför husknuten. I like!  :D
Avslutningsvis vill jag bara säga Carpe diem!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0