Resan till Turkiet

Uppkopplingen vid hotellet var inte den bästa (gick i snigelfart), lägger därför upp inläggen från resan nu när jag är hemma. Brukar ju heta "bättre sent än aldrig", blir ju inte så kul med en massa inlägg utan bilder :)
Efter att knappt inte ha sovit på hela natten till den 8:e juli (avresedagen) kom Roine, min svärfar och hämtade oss klockan 03.30. Knappt en timme senare var vi vid Arlanda. Spända inför vad som skulle ske!
Incheckningen och säkerhetskontrollen gick smidigt och strax var vi inne i en värld som aldrig sover (avgångar dygnet runt).
Efter en snabb check på avgångstavlan såg vi att det inte stod vilken gate vi skulle gå till. Hmm! Vi började leta efter en servicedisk. Väl framme vid den plingade det till i min telefon. I meddelandet stod det att det var tekniskt fel på planet och ny information skulle lämnas ut kl. 11.00 och att man skulle gå till gate F65 där matcheckar delades ut. Kruxet var att man var tvungen att passera passkontrollen för att komma dit och då skulle man vara fast där, kul! 
Ca 11.15 kom en man ut och sa att en reserv del hade flugits från London och höll på att installeras, mer information om tider och så hade han inte :(
Runt kl. 13.00 kom mannen ut igen och sa att planet var fixat... Jippie!!! ...MEN stod fast inne på hangaren. Snillena hade börjat med underhållsarbete av portarna med planet innanför!!!
Vi fick under våran väntan 8x160 kr i matkuponger eftersom det rörde sig om så många timmars försening.
Strax efter fick vi dock en tid för beräknad avgång, klockan 15.00!
När denna text dök upp på tavlan kändes det som att äntligen skulle förhoppningsvis Turkietresan bli av!
Vi hade då (innan boarding) fått besked att om planet var 8 timmar sent, efter beräknad landning skulle vi få tillbaks 1/7 av priset för vår resa. Gissa om piloten gasade!
Äntligen lyfte vi från Arlanda...
...och var på väg till Turkiet!
Under resan ner kunde man roa sig med att titta på film eller...
...bara titta ut och drömma sig bort!
8 h och 8 minuter sena blev vi, jag var tvungen att fota ankomsttavlan för att ha som ev. bevis på vår sena landning/ankomst.
Mina trötta killar i bussen som skulle ta oss till vårt hotell, Seven Seas i Side. Väl framme på hotellet hade de dukat upp med mackor till oss då de visste att vi var sena och trötta. Dagen efter började dock semestern på allvar, så skönt! Vi började med att gå ut på balkongen och titta på utsikten, hade inte sett något kvällen innan då det var för mörkt då vi kom.
Två dagar senare fick jag detta meddeladet på min telefon. Alltid skönt att få lite plåster på såren, vi missade trots allt en "hel" dag! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0